spotify-642x428

Apple представи новата си музикална услуга Apple Music, която предлага теглене на музика, стрийминг на радио и стрийминг на музика в едно приложение. Тя е пряка конкуренция на едни от най-популярните услуги Spotify и Rdio със своите функции и особено с абонамента за семеен план, който ще може да се ползва от 6 души и струва 14.99 долара на месец. Spotify и Rdio също имат такива планове – при първата от услугата могат да се възползват максимум двама за цена от 14.99, а при втората петима за 29.99 долара на месец.

Изглежда Apple Music ще получи отговор от Spotify. „Ние вече имаме подобни цени за семейства в някои пазари и очакваме да предложим конкурентно ценообразуване в близко бъдеще“, заяви Джонатан Прайс. Toй каза, че в Швеция Spotify вече таксува приблизително 20 долара на месец за петчленно семейство.

Това не може да не ни накара да се запитаме дали Apple не е преговаряла за специални сделки с музикалните компании или просто е решила да пребори конкуренцията с по-ниски цени?

Късно снощи Даниел Ек, главен изпълнителен директор и основател на Spotify, изказа своето мнение в Twitter по отношение на Apple Music с две прости думи: „Oh ok“. Туитът беше изтрит по-късно.

Screen_Shot_2015-06-08_at_2.31.37_PM.0

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS