spotify

spotify

Най-популярната услуга за онлайн радио Spotify получи най-голямото обновление на дизайна си досега. Новият ъпдейт черпи „вдъхновение“ от други подобни услуги, а новите промени в потребителския интерфейс ще помогнат на компанията да затвърди лидерската си позиция.

Spotify  популяризира стрийм услугите именно благодарение на опростения си интерфейс и удобно използване, но в последно време конкуренцията в лицето на приложения като Rdio сериозно вдигнаха летвата. Последният ъпдейт на Spotify цели да изравни състезанието.

На пръв поглед промените не са толкова драстични, но всъщност почти всеки елемент на приложението е претърпял промяна. Всички бутони и икони са „закръглени“ и оптимизирани, използван е нов, по-красив шрифт и цялостната цветова гама е станала по-тъмна за по-добър контраст с традиционното зелено на марката. Аватрите на изпълнителите вече са кръгли, тези на албумите квадратни, а всички изображения са с по-добро качество. Директорът на „развитие продукти“ Мишел Кадир, споделя че това е първия цялостен ъпдейт на дизайна откакто услугата съществува.

desktop-artist_verge_super_wide

Новият дизайн добавя и дългоочакваната възможност за създаване на колекции. Функцията се казва „твоята музика“ и позволява запазването на песни и албуми, без нужда от създаване на плейлисти. Това е особено полезно в мобилната версия, където навигирането на повече от няколко плейлисти бе доста уморително. Функцията заменя популярният бутон „звезда“, като песните отбелязани със символа ще бъдат преместени в обикновен плейлист. Разработчиците споделят, че бутона ще бъде използван за оценяване на изпълнители и песни по подобие на други услуги.

Новият Spotify вече е наличен за iPhone, Mac и web версията на приложението, като засега няма информация за Android и други платформи.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=V1I6-wv0p8k]