spotify-logo

Spotify обяви късно снощи, че разширява броя на държавите, в който е достъпна музикалната стрийминг услуга. От днес услугата вече е достъпна и в родната ни страна, при това на изключително ниска цена.

Компанията представи и нова функция, наречена Shuffle, която предлага на потребителите възможност да слушат избрани плейлисти и изпълнители неограничено и безплатно на своите мобилни устройства.

Досега потребителите на смартфони и таблети можеха да слушат безплатно само радиото, което не позволява да си избират песните, които се пускат. От днес смартфоните могат да използват Shuffle функцията, за да слушат своя плейлист безплатно. Потребителите с таблети получават неограниченото слушане на всичко, което те пожелаят, подобно на десктоп версията на Spotify. Това означава, че хората с таблети могат да си избират точните песни и албуми и да ги слушат когато пожелаят, а тези със смартфони ще трябва да се задоволят със Shuffle режима, който пуска разбъркано парчетата.

Интересно е решението на Spotify да намали цената на Premium абонамента, който по принцип струва 9.99 долара в САЩ и 9.99 паунда във Великобритания. В България услугата се предлага за само 5 евро на месец. Абонаментът предлага на потребителите възможност да слушат всичко, което пожелаят на всичките си устройства, при това без никакви реклами.