spotify

Spotify вече има още един силен конкурент и това е Apple Music. Сега компанията се опитва да осведоми своите клиенти по света, че Spotify предлага по-евтин абонамент през уеб версията си, отколкото ако той бъде направен през Apple App Store. Плановете са да бъде изпратен имейл до всички потребители с iPhone, който може да видите на изображението по-долу. B него те са насърчавани да започнат да плащат на Spotify.com и така да спестят пари (по-конкретно 2.99 долара).

„В случай, че не знаете, нормалната Premium цена е само 9.99 долара, но Apple таксува 30% при всички плащания направени през iTunes. Може да получите абсолютно същия Spotify само за 9.99 на месец и процедурата е много проста“, се казва в имейла.

В него има и упътване стъпка по стъпка, в което се обяснява как да бъде прекратено автоматичното подновяване на абонамента в iTunes и как да бъде прехвърлен акаунтът към сайта на Spotify. Лошата новина е, че мнозина вероятно ще трябва да почакат. „Извинете ни, ако не можете да направите това веднага. Първо трябва да свърши сегашният ви план“, съобщават от Spotify.

Apple неведнъж беше критикувана от конкурентни музикални услуги за този дял от 30%, който компанията взима при абонамент в приложението, a оплакванията се увеличиха още повече след пускането на Apple Music. В допълнение, тя е изправена пред разследване от американското министерство на правосъдието и Федералната комисия по търговия за оказване на натиск върху музикалните лейбъли за премахването на фримиум модела.

spotify email

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS