Sony Xperia Z4

Както знаете, Sony Xperia Z4 е най-новият смартфон на японския производител, който вчера бе представен официално, но само за Япония. Той може и да е най-новият, но явно няма да е основният, ако трябва да се доверим на слуховете, които тръгнаха в мрежата часове по-късно. Те гласят, че в края на май месец се очаква да видим истинския флагман, който ще е различен от този Sony Xperia Z4.

Разбира се, тук е по-важно да разберем какъв по-точно ще е този телефон. Дори да не се харесва на някои, но истината е, че Sony се придържа от години към един и същи дизайн, който и Sony Xperia Z4 притежава, с минимални визуални промени на фона на предните модели. Следователно, може да очакваме нулева или отново минимална визуална разлика на бъдещия флагман на Sony с Xperia Z4. Камерата също е 20.7МР от доста време, като се направиха само промени по софтуера и сензора, който при Sony Xperia Z4 е с големина от 1/2.3“ и има BIONZ процесор. Малко вероятно е и тук да видим някакви промени, поне не и в хардуерно отношение, но може би във софтуерно японците ще пипнат това-онова. Като хардуер Xperia Z4 в момента е на върха с най-мощения процесор, който може да се сложи в телефон, а ако наистина ще видим истинския флагман през май, вероятността да е с по-мощен процесор от Snapdragon 810 е нулева.

Е, погледната така цялата ситуация, може би трябва да заложим на 2K дисплей, в най-добрия случай, подобрения в батерията и промени в потребителското преживяване. В последното включвам най-новата версия на Android OS, оптимизиран интерфейс и нови функционалности. Засега това са най-вероятните промени, които може да видим, ако се придържаме към стила на Sony и това, което показаха с Xperia Z4.

Знам, че има много фенове на Sony, които ни четат и бих искал и те да споделят, какво искат да се промени, подобри и добави в новия флагман на компанията, който явно тепърва предстои да видим?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS