Z2

Както знаете, Sony започна да пуска Android 5.0 Lollipop ъпдейт за Xperia Z3 и Xperia Z3 Compact. Време е и по-старите флагмани на японците да вкусят от новата версия на операционната система на Google. По последни данни Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet и Xperia Z3 Tablet Compact са следващите, които ще се присъединят.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD AIR 2

На този етап се знае, че Sony Xperia Z2 (D65XX) ще получи Android 5.0.2 (build 23.1.A.0.690) в някои балтийски региони. Същата версия идва и за Wi-Fi варианта (SGP611, SGP612) и LTE варианта (SGP621) на Xperia Z3 Tablet Compact. Xperia Z2 Tablet ще е сред последните в този конкретен списък, тъй като там нещата стават малко по-бавно, що се отнася до Wi-Fi 32GB версия (SGP512), както и 16GB LTE и Wi-Fi (SGP521, SGP511) версии.

Повечето от вас би трябвало да знаят, че меката на всякакви ъпдейти, нововъведения и решения на проблеми е XDA-Developers, където вече някои щастливци се радват на новата актуализация. Макар аз да съм твърдо против обновяването с нови версии на операционните системи, все пак съм длъжен да ви посъветвам да хвърлите едно око и там.

Стратегията на Sony да не бърза с ъпдейтите, като съперниците си Samsung, HTC или LG, може и да е от полза. Докато някои хора се оплакаха от първоначалната версия Android 5.0, пусната от останалите технологични компании, от Sony може би са взели поука и са поработили повече над бъговете, които биха могли да се получат при ъпдейта.