Sony Mobile Communications обяви днес два впечатляващи модела от супер среден клас на своята “X” серия – Xperia XA1 и неговия по-голям брат с 6-инчов екран Xperia XA1 Ultra. Надграждайки върху успеха на моделите Xperia XA, представени миналата година, Xperia XA1 и XA1 Ultra разполагат с красив дизайн без странични рамки на екрана, флагмански камери и осемядрени процесори.

Кадри, които надминават очакванията на всеки

Богатият опит на фотографската дивизия на Sony е използван за създаването на водеща задна камера и за двата модела: 23МР висока резолюция с широк 1/2.3” Exmor™RS for mobile сензор, светъл F2.0 обектив и чудесни възможности при ниска осветеност. Наред с това – супер бърз преход към режим на заснемане само за 0.6 сек. и невероятно бърз и точен хибриден автоматичен фокус, с който дори и най-спонтанните моменти са винаги на фокус.

Предните камери са гръбнакът на света на селфитата, затова 8MP, 23мм широкоъгълен обектив на Xperia XA1 дава възможност за заснемане на всяко действие дори и в групово селфи, без да изпуска никого. Xperia XA1 Ultra разполага с 16MP предна камера с оптична стабилизация на изображенията, за да елиминира ефектите от трепване на ръката и да подобри селфитата на слаба светлина, както и умна селфи светкавица, която естествено да осветява лицето. И двата модела дават възможност за лесно заснемане на перфектно селфи само с помахване на ръка благодарение на функцията на камерата ‘Hand Shutter’ /ръчно управление на затвора/.

Красота от край до край

Красивият дизайн без рамки на екрана, въведен през 2016 г., сега е усъвършенстван, за да създава илюзията за гладка, безкрайна повърхност, чийто извивки спомагат за перфектното прилягане в ръката. 5-инчовият HD (720p) екран на XA1 и 6-инчовият Full HD (1080p) екран на XA1 Ultra, които се простират без ограничители – от край до край, работят с последни екранни технологии, за да предоставят ясно, ярко и живо изживяване при гледане.

Майсторството на Sony може ясно да се види във всеки детайл – елементите отгоре и отдолу, които сякаш са рязани с диамант, и алуминиевите странични елементи, които създават внушително усещане в ръката.

Непреходна производителност

Със своите ефективни осемядрени процесори MediaTek helio P20 двата модела осигуряват бързо и гладко представяне, независимо дали се отнася за търсене в интернет, гледане на видео или забавление с любимата игра.

Xperia XA1 и XA1 Ultra са създадени да гарантират трайна производителност през целия жизнен цикъл на смартфоните. Qnovo Adapt Charging проследява състоянието на батерията и настройва захранването при зареждане така, че да се избегнат повреди и да се удължи живота на батерията. Режимът Stamina спомага за запазване заряда на батерията за по-дълго време, като спира дейността на някои функции. Функцията Smart Cleaner на Sony интелигентно управлява работата и паметта на устройството, като автоматично изчиства кеша и неизползваните приложения, за да постигне най-добрата скорост и производителност, които не отслабват с времето. В допълнение, и двата модела поддържат бързо зареждане, за да осигурят заряд за часове само за няколко минути зареждане.

Улеснение в ежедневието

Xperia Actions е ново допълнение към най-новите модели в серията смартфони Xperia, включително XA1 и XA1 Ultra, което има за цел да изучи специфичните потребителски навици, за да улесни ежедневието, като предлага персонализирани настройки и препоръки. Например, смартфонът Xperia може да научи кога е регулярното време за лягане и автоматично да променя настройките за яркостта на екрана и силата на звука.

Наличност

Xperia XA1 и Xperia XA1 Ultra ще се предлагат от пролетта на 2017i с Android N и в няколко модерни цвятаii: бяло, черно, розово и златно. И за двата модела има стилни калъфи в бяло и черно, наред с набор от допълващи аксесоари.