Sony Corporation ще разкрие новите си серии продукти, планирани за пускане на пазара през 2017 г., на изложението CES 2017, което се провежда от 5 до 8 януари в Лас Вегас, Невада.

Щандът на Sony тази година ще покаже най-новите предложения и инициативи на компанията, фокусирайки се основно върху продукти, които чрез HDR (High Dynamic Range) технологията вдигат значително стандарта за качество на картината. Посетителите на щанда ще имат възможност лично да се докоснат до широк спектър от продукти на Sony.

Основни продукти и прототипи на изложението

Домашно забавление и звук

Новата A1 серия BRAVIA OLED телевизори събира най-доброто от уникалните технологии на Sony за качество на картината, включително 4K HDR процесора X1™ Extreme, наличен във флагман серията ZD9 на Sony. X1 Extreme, който подчертава визуалната привлекателност на 4K HDR съдържанието, използва пълния потенциал на самоизлъчващите OLED панели, възпроизвеждайки дълбоки черни и светли нюанси, които по-истински пресъздават изображенията от реалния живот. Серията A1 е оборудвана и с уникалната технология на Sony Acoustic SurfaceTM, чрез която звукът се излъчва директно от екрана на телевизора и това елиминира нуждата от високоговорители, които обикновено се поставят по периферията.

Серията 4K HDR телевизори BRAVIA XE93 е оборудвана с уникалната и модерна технология на Sony Slim Backlight Drive+(плюс), която издига яркостта и контраста до нови висоти. Нещо повече, 4K HDR процесорът X1 Extreme има HDR ремастър за оптимизиране на SDR (standard dynamic range) съдържание до почти 4K HDR качество, както и набор от други технологии за подобряване качеството на картината за широк спектър от съдържание.

sony-xe80-55-wall-blk-gun-usltВ сферата на аудио оборудването Sony ще представи набор от нови продукти, снабдени с модерни технологии, с които потребителите ще се насладят на въздействащата сила на 4K HDR. Сред тях е и новата флагман компактна тонколона на Sony HT-ST5000, поддържаща Hi-res и Dolby Atmos® 3D съраунд звуков формат. Наред с това, аудио специалистите от Sony Pictures Entertainment помогнаха със своите експертни познания при калибрирането на качеството на звука и оптимизацията на HT-ST5000 за възпроизвеждане на аудио от филми. Новият многоканален интегриран усилвател STR-DN1080 е съвместим с DTS:X™, както и с Hi-Res и Dolby Atmos, създавайки богат триизмерен звук.

Наред с това, Sony ще покаже и сдвояването на аудио продуктите си с безжична връзка*1 и 4K HDR телевизорите си с Android TV, които са съвместими с Google Home, благодарение на Google Assistant. С елементарна гласова команда потребителите могат лесно да стриймват музика през свързани аудио устройства в различни стаи или да ползват YouTube TM и други музикални услуги на телевизора си.

Фотографски продукти и решения

В сферата на фотографията от Sony работят по това да предоставят пълната гама от технологии и решения – от светлинни източници, обективи и сензори до обработка на изображенията, IP предаване и показване. Тази година ще бъдат показани основно фотографските продукти на компанията, предназначени за крайните потребители.

Новият лазерен проектор с ултра къс фокус VPL-VZ1000ES*2, обявен на CES 2017, може да се похвали с дизайн, спестяващ пространство, който спокойно може да се побере във всяка всекидневна, за да могат потребителите да се насладят на завладяваща 4K HDR картина на голям екран. Благодарение на обектива с ултра къс фокус, VPL-VZ1000ES може да проектира, поставен на разстояние само 6 инча*3 от екранната повърхност, затова няма опасност от сенки или препречващи силуети.

sony-srs-xb30-gry-2waySony ще покаже и най-новите си фотографски продукти, които залагат на скоростта. Това са безогледалният фотоапарат с APS-C сензор α6500, който снима с до 11 кадъра в секунда и е оборудван с 5-осова оптична стабилизация и сензорен AF контрол, който е флагман на марката, както и първокласният компактен фотоапарат RX100 V, който може да снима непрекъснато с до 24 кадъра в секунда и да записва видео на супер забавен кадър. В сферата на оборудването за телевизионно излъчване, използвано за създаване на 4K съдържание, включително излъчване на спорт на живо, Sony ще покаже продукти, които предлагат нови, уникални видео изживявания от Sony, в това число камерата за излъчване на живо HDC-4800 с възможност за заснемане на 4K/8x видео със супер забавен кадър и 4K OLED 55”професионален монитор PVM-X550.

В областта на системите за големи екрани, Sony ще покаже своята екранна система с променящ се мащаб, изградена от екранни модули, оборудвани с уникалната технология CLEDIS™ за висококачествени екранни изображения, която използва ултра фини LED-ове като източник на светлина.

Игри и мрежи

PlayStation®VR е система за виртуална реалност (VR), която издига PS4™ на следващо ниво и обогатява гейминг изживяването. Посетителите на щанда на Sony ще могат да тестват истински симулатор с шофиране във VR с “Gran Turismo Sport”, използвайки PlayStation®VR, както и VR космическо приключение с “Farpoint,” използвайки PlayStation®VR Aim Controller за битки с враговете.

Life Space UX

Концепцията Life Space UX се основава на предлагането на уникални изживявания и на нови начини за трансформиране на пространствата, които обитаваме. В тази категория Sony ще покаже за пръв път концептуалния модел, наречен “Нов 4K проектор –Всичко е тук”, който предлага нови срещи с различно съдържание като книги, филми и музика. Разбира се, той може да се ползва като стандартен проектор, създаващ голям екран за проектиране на съдържание на дадена стена в дома ви. Но идеята, която стои зад “-Всичко е тук-”, се основава на радостта от откриването на ново съдържание. Например, може да го използвате, за да прожектирате на стената си голямо разнообразие от корици на книги, да изберете някоя, която събуди любопитството ви и да разгърнете страниците й. Наред с него ще бъдат показани и вече представените 4K проектор с ултра къс фокус, LED крушка-високоговорител, преносим проектор с ултра къс фокус и стъклен високоговорител. Чрез Life Space UX, Sony ще предлага нова стойност и нови изживявания за нашите жилища.

Sony ще покаже различните инициативи, които реализира в областта на потребителската електроника с цел разкриване на нови възможности. Сред тях са “N” и “T” – концептуални прототипи от изследователската и развойна инициатива Future Lab Program™, която има за цел да създава начина на живот в бъдещето съвместно с потребители; различните продукти, родени от стартъп проекти от вътрешния инкубатор за нови бизнес идеи на Sony – Seed Acceleration Program; смарт продукти Xperia™, които предлагат нови начини на комуникация; и автономни дронове и облачно-базирани услуги за обработка на данни за измерване и инспекция, които се предлагат от дъщерната компания на Sony Group – Aerosense Inc.