Xperia_Tablet_Z

Sony се опита да разграничи таблета си Xperia S от другите такива с Android, но някак си това не се получи. Все още доминацията на Android пазара е на Samsung. Тази седмица Sony представи таблета Xperia Tablet Z и с него се стреми да промени това.

Таблетното устройство е най-тънкото и най-лекото в света, твърди Sony. Можем да ги похвалим и за страхотния премиум дизайн.

Xperia Tablet Z тежи само 495 грама, а корпусът е тънък 6.9 милиметра. За сравнение, iPad тежи 652 грама. Друга уникална функция на таблета на Sony е, че е водоустойчив и може да издържи до 30 минути под вода. В рекламата, която компанията пусна може да се види как работи той при такива условия.

Таблетът се задвижва от процесора на Qualcomm Snapdragon S4 Pro и работи на тактова честота от 1.5 GHz. Дисплеят е 10.1-инчов Full HD 1080p. Другите характеристики включват 2 GB оперативна памет, 16 GB вградена такава с възможност за добавяне на още чрез MicroSD слот, 8.1-мегапикселова задна камера и 2.1-мегапикселова предна камера, която заснема в 1080p. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean, като от Sony обещават устройството да бъде ъпдейтнато до 4.2 при излизането му.

Xperia Tablet Z ще се появи в магазините на 1 март, а информация за цената липсва към този момент.