Sony постигна споразумение за продуктово и маркетингово сътрудничество с Lino Manfrotto + Co. SpA (“Manfrotto”) – дизайнери, производители и дистрибутори на аксесоари за продуктова фотография, видеография и фотоапарати.

Предмет на сътрудничеството ще бъде гама от продукти, която включва както първокласни модели, насочени към професионалисти, така и модели за пътешественици и любители. Планира се първият продукт да бъде пуснат от Manfrotto през 2018 г., като ще има съвсем нова продуктова линия, разработена за фотоапаратите със сменяеми обективи на Sony™. В резултат на по-нататъшно сътрудничество, ще бъде пусната и нова професионална продуктова линия с марките Gitzo и Manfrotto.

Sony и Manfrotto планират да покажат продукти от своята съвместна работа на бъдещи изложения, в които ще участват в Япония и по света. Продажбите и обслужването на клиенти за тези продукти ще бъдат ръководени от екипа за продажби и маркетинг на Manfrotto.

Чрез това сътрудничество Sony се стреми да допринесе за по-нататъшното развитие на цифровите изображения, като стимулира креативността на фотографите и видеографите чрез разширена линия аксесоари.