камера

Без съмнение обявените миналата седмица iPhone 6 и iPhone 6 Plus са отлични смартфони, като дизайн и хардуер, а вече поставят и рекорди по продажби. Един незначителен на пръв поглед детайл обаче се оказа трън в очите на много фенове. Камерата в новите устройства, изпъква с няколко милиметра над останалата част от панела. Всички се чудят, как Apple са допуснали този факт, имайки предвид навика им да са до болка педантични когато става въпрос за дизайна на техните продукти.

ВИЖ ОЩЕ: iPhone 6 Plus или LG G3 – кой да изберете?

Обичайното обяснение, е че iPhone 6 и iPhone 6 Plus са изключително тънки за да поберат всичките елементи на обновената камера. Sony обаче не са на същото мнение, тъй като новия Xperia Z3 е също толкова тънък (с 0.4 мм повече от iPhone 6 и 0.2 мм повече от iPhone 6 Plus), но лещата на камерата е перфектно изравнена с останалата част. Освен това флагманът на Sony има по-голям сензор (1/2.3 срещу 1/3 инча) с по-голяма резолюция (20.7 срещу 8 мегапиксела). Във връзка с това, компанията не можа да издържи и публикува изображение в социалните мрежи със съпровождащ текст: „Единственото което изпъква около камерата на Xperia Z3 са нейните възможности…“

Sony не се единствените, които намират изпъкналата камерата на iPhone 6 и iPhone 6 Plus за странна. Изглежда, че и от маркетинговия отдел на Apple се срамуват това и се опитват да скрият въпросния елемент по всякакъв начин. В поредица от официални снимки на устройствата „стърчащата“ камера е напълно изчезнала. Имайки предвид ъгъла под който изображенията са заснети няма причина за това. Тъй като е малко вероятно изображенията да подведат потенциални клиенти, а и едва ли някой който е планирал да се сдобие с новия iPhone ще се откаже просто защото камерата изпъква с 1-2 милиметра, всичко това е малко смешно. Но остава въпросът защо Apple се опитват да скрият това?