Sony влага дългогодишния си опит в областта на професионалната мултимедия, за да разшири серията си от високотехнологични карти памет с ултра бърз модел, който максимално ще подобри представянето на фотоапарата. Компанията представя най-бързите в света SD карти памет от серията SF-G, които са перфектното допълнение към високотехнологичен DSLR или безогледален фотоапарат. Моделите предлагат скорост на запис до 299MB/сек., за да осигурят по-продължително високоскоростно снимане в burst mode на изображения във висока резолюция с фотоапарати, поддържащи UHS-II.

Налична във вариант от 32GB, 64GB и 128GB капацитет на паметта, изключително високата скорост на запис на тази карта памет позволява и по-кратко време за изчистване на буфера на фотоапарата, като гарантира, че най-важните моменти и кадри никога няма да бъдат пропуснати.

Разработеният от Sony алгоритъм предотвратява забавянето на скоростта при запис на данни, дори след продължително снимане в режим Burst, като допринася и за по-висока скорост на заснемане – това е SD карта памет, на която може да се разчита.

Друга впечатляваща функция на тази SD карта памет е ултра високата скорост на четене – до 300MB/сек.. Сдвоена с четец за карти памет, тя може много бързо да прехвърля голям обем данни и огромни файлове на компютър, като допринася за по-ефективния работен процес на професионалните фотографи.

„С все по-нарастващата употреба на продължително заснемане на изображения във висока резолюция и навлизането на 4К видеозаснемането с DSLR и безогледални фотоапарати, идва и необходимостта от по-големи, по-бързи и по-надеждни карти памет. Благодарение на серията SF-G, ние продължаваме да изпълняваме нашия ангажимент да предлагаме на професионалните фотографи и любителите пълна гама от изключително високотехнологични устройства за мултимедия, като подобряваме работата на техните фотоапарати“

заяви Ромен Русо, мениджър Продуктов маркетинг на Sony за Европа.

Перфектният резервен вариант

SD моделите на Sony са с висока надеждност и устойчивост. Притежават характеристики като водоустойчивост и антистатична защита, които спомагат за доброто съхранение на важно съдържание. Но когато снимате навън по цял ден, а времето ви притиска, е възможно случайно да изтриете някои изображения. С наличния за безплатно изтегляне софтуер на Sony File Rescue изтрити снимки или видеа, включително RAW кадри и 4K XAVC-S видео файлове, могат бързо да бъдат възстановени.

MRW-S1 – най-бързият четец за карти за серията SF-G

Заедно със серията SF-G Sony представя и нов четец за карти памет – модел MRW-S1, който е идеалното решение за подобряване ефективността на работния процес след снимане, като бързо прехвърля данните от SF-G SD картите памет на компютър. Този компактен четец предлага и вграден SuperSpeed USB кабел (USB3.1 Gen.1), стандартен A порт за безжично свързване с компютъра, за да може файловете да бъдат копирани по-бързо, отколкото е възможно, ако това се извършва през SD слота на компютъра.

Новата серия SD карти памет SF-G ще бъде налична в магазинната мрежа от март 2017 г., а четецът за карти памет MRW-S1 ще бъде наличен в магазините през април 2017 г.

Повече информация можете да намерите на Sony.bg.