На специално събитие по време на IFA в Берлин днес, Sony представи най-новите си продукти за мобилния и аудио пазар. Освен тях видяхме и редица други устройства, между които шумоизолиращи слушалки, Hi-Res слушалки, както и нов прототип към инициативата Future Lab Program.

Sony обяви два нови модела смартфони от серията Xperia X: новия флагман Xperia XZ и Xperia X Compact. И двата модела могат да се похвалят с подобрена камера за по-добро фото изживяване, благодарение на новата тройна сензорна технология за засичане на изображението. Xperia XZ ще се появи на световния пазар през месец октомври, докато Xperia X Compact – през месец септември.

sony-xperia-x-compact-3Тройната сензорна технология за засичане на изображение в нашата съвършено развита камера, която ви позволява да уловите всеки миг във всякаква обстановка, работи благодарение на обединяването на следните три технологии:

Xperia XZ и Xperia X Compact

  • Сензор на изображението, който разполага с бърз и точен автофокус (“AF”) с възможност за изключително прецизно проследяване на обекта, благодарение на ненадминатия сензор на изображението, захранван от Predictive Hybrid AF, който следи и предвижда движението на обекта
  • Технология за засичане на разстоянието със сензора Laser AF, който позволява бърз и точен автофокус, дори при ниска светлина
  • Технология за засичане на цвета със сензора RGBC-IR, който улавя цветовете така, както ги виждате, независимо от осветеността в околната среда

sony-xperia-xz-2Двата модела предлагат и значителни подобрения при видео заснемането, бидейки първите смартфони с 5-аксова стабилизация на изображението, позволяваща ви да уловите по-плавни видеа, дори при голямо приближение. Нещо повече, те разполагат и с умни настройки, за да оптимизират потребителското ви Xperia преживяване, въз основа на това как използвате смартфона си, като например Adaptive Charging технология за удължаване живота на батерията, разработена с Qnovo Inc. Xperia XZ разполага с 5.2” Full HD дисплей и метално покритие за перфектен захват в ръката ви. Xperia X Compact пък има 4.6” HD дисплей.

sony-xperia-xz-3Xperia Ear

Sony също така обяви, че Xperia Ear, умният продукт за ухо и режим „свободни ръце“, който представя нов начин на комуникация, ще бъде достъпен от ноември, първоначално на избрани пазари. Xperia Ear отговаря на гласови команди и интуитивни действия и чрез безжична връзка с вашия смартфон ви дава информация и напътствия чрез неопосредствано гласово взаимодействие. Оборудван със Sony Agent Technology и сензор за близост, устройството дава полезна информация, като например графика ви за деня или други персонализирани напомняния – в секундата, в която го поставите в ухото си, позволявайки ви по този начин да бъдете „във връзка“ с ангажиментите си, докато се наслаждавате на света около вас. Sony ще представи и Xperia Projector и Xperia Agent, комбинирани с услугите на Yahoo Japan и Nestle Japan, за да бъдат демонстрирани ползите от Умните продукти за потребителското изживяване.