Sony за пореден път получи признанието на Европейската асоциация за картина и звук (EISA) за своите невероятни продукти. Тази година компанията бе удостоена с рекордните седем награди – повече от всеки друг производител и повече отколкото Sony някога е печелила за една цяла година.

EISA Най-добър телевизор за домашно кино за 2017-2018: Sony KD-65ZD9

4K флагманът на Sony предоставя уникално зрително изживяване с много добро възпроизвеждане на цветовете и най-добър контраст в този клас. Поддържа абсолютно всички основни HDR формати.

Тайната на невероятната картина от Ultra HD Blu-ray и 4K HDR стриймвано съдържание са 4K HDR процесорът на Sony X1 Extreme и Backlight Master Drive, система за подсветка със суперплътна LED структура и алгоритъм за локално затъмняване, които правят картината да изглежда по този начин.

EISA Най-добър професионален обектив за безогледална система за 2017-2018: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS

Sony FE 70-200мм F2.8 GM OSS е обектив, изключително подходящ за спортна и екшън фотография. Разполага с висока разделителна способност, равномерно разпределена с почти никакво влошаване на качеството по краищата. Остротата се запазва в обхвата на приближение, дори и при използване на телеконвертор.

Разполага с плаваща система за фокусиране, въведена за първи път в подобен тип обектив, която допринася за минимално фокусно разстояние от само 0.96 метра.

11-те закръглени ламели на блендата осигуряват красиво боке, а скоростта на автоматично фокусиране е изключително бърза, особено при Sony α9.

EISA Най-добър обектив за безогледална система 2017-2018: Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

100-милиметровият твърд обектив за телефотография със среден обхват е първокласен инструмент с разделителната способност на G Master и модерна STF оптика за удивително боке.

Той е проектиран да създава плавно, естествено боке без винетиране. Има бърз,  и прецизен DDSSM автофокус и способност за увеличение в близък план до 0,25 пъти.

Вградената стабилизация на изображението (Optical SteadyShot) намалява до минимум размазването, възможно при заснемане на слаба светлина.

EISA Най-добър фотоапарат със голямо оптично приближение за 2017-2018: Sony RX10 III

Със своите 1095 грама, Sony RX10 III е идеалният фотоапарат за спортни фотографи и фотографи, които обичат да снимат дивата природа. Вариообективът ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm осигурява 25x приближение с голяма апертура f/ 2.4-4, а Exmor RS 1.0-type сензорът – бързият автоматичен фокус и оптичната стабилизация (Optical SteadyShot), които гарантират ясни и контрастни изображения без размазване.

В допълнение към невероятния обхват на фокусиране, RX10 III може да снима в макро само на 3 см от обектива, а безшумният затвор гарантира, че чувствителните на всякакъв шум животни в природата няма да бъдат смутени при снимки.

RX10 III е много добро решение не само за статични изображения, но и за 4K видео. Той дава възможност за снимане с 1000 кадъра в секунда за драматичен ефект с 40х бавен каданс.

EISA Най-добър компактен фотоапарат за 2017-2018: Sony RX100 V

Sony RX100 V е направо шедьовър, побран в едно много компактно тяло. Подобно на своя предшественик, той предлага 1.0-типов сензор и отличен прибиращ се OLED електронен визьор.

Новият Exmor RS CMOS сензор с 20,1 милиона ефективни мегапиксела, заедно със скоростният процесор за обработка на изображенията BIONZ X и нов преден LSI позволяват на Sony да намали времето за реакция на автофокуса с до 0,05 секунди и да постигне серийни снимки с до 24 кадъра в секунда с AF/ AE проследяване, така че в серия от кадри на движещ се обект, всеки един да е на фокус и с правилната експозиция.

Освен възможността за заснемане на видео в 4К, RX100 V предлага супер бавен каданс до 1000 кадъра в секунда, безшумно заснемане и многофункционален контролен пръстен с персонализиращи се настройки.

EISA Най-добър професионален (Prosumer) компактен фотоапарат за 2017-2018: Sony α6500

А6500 е много малък, компактен фотоапарат с професионални възможности. Независимо дали става въпрос за 4K видео или фотографии, а6500 предлага отлично качество на изображението със своя 24,2-мегапикселов Exmor™ CMOS APS-C сензор, бързина и голям избор от обективи.

5-осовата стабилизация на изображението работи със Sony обективи с E-байонет, както и с A-байонет с адаптери. Неговите 425 AF точки с фазово разпознаване покриват почти целия кадър, а 3-инчовият подвижен сензорен дисплей позволява избор на фокусните точки с докосване.

Фотоапаратът поддържа заснемане до 11 кадъра в секунда с непрекъснат автоматичен фокус и буфер, който поддържа до 269 поредни кадри.

И, разбира се, последната и най-важна награда, която Sony получи по време на EISA:

EISA Фотоапарат на годината за 2017-2018: Sony α9

Sony α9 е революционно нов безогледален фотоапарат, който в много отношения изпреварва традиционните си DSLR съперници. Благодарение на иновативния дизайн, неговият 24,2-мегапикселов пълноформатен сензор заснема до 20 кадъра в секунда при пълна разделителна способност, без премигване на електронния визьор и изключително тихо и без вибрации до 1/32,000 от секундата.

Новата супер бърза система за автоматично фокусиране с 693 AF точки с фазово разпознаване покрива до 93% от кадъра, гарантирайки че дори и бързо движещите се обекти са на фокус.

5-осовата стабилизация на изображението позволява снимане с до 5-стъпки по-бавна скорост на затвора без размазване на изображението. Пълното прочитане на сензора дава отлично 4K качество на видеозаснемането.

Е, като за финал, определено смеем да твърдим, че устройствата на Sony абсолютно заслужено са получили своите награди!