sony-smartwig-1

Wearable технологията се очаква да достигне върхов успех през следващите години. Samsung и Sony имат своите умни часовници, Google налага Google Glass, Apple работи по iWatch, а изглежда на фронта ще изгрее и нова звезда. Sony патентова нова „джаджа“ – умната перука Sony SmartWig.

Патентът за SmartWig е открит от колегите от Engadget. Той описва перука, която „може да бъде направена от конски косми, човешка коса, вълна, пера или всякакъв вид синтетичен материал“. Тя има вградено електронно устройство, което може да я контролира.

Устройството в перуката ще може да комуникира с други устройства като смартфони и таблети. Така то ще може да ви известява, когато получите имейл или текстово съобщение.

[cquote]SmartWig ще може да изпраща „тактилна обратна връзка към потребителя“[/cquote]

Предполага се, че тя ще вибрира когато получите ново известие.

Колегите допълват, че умната перука може да има вграден лазер и камера, които да се използват при изнасянето на презентации.

Патентът на Sony
Патентът на Sony

Какво ще кажете косата ви да вибрира на всеки път, когато някой ви хареса статус във Facebook?

Сподели
Предишна страницаНаправи си сам демокрация
Следваща страницаНе очаквайте iPad Mini с Retina дисплей под коледната си елха
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg