Sony Xperia Z3 Compact emag 1

Днес Sony обяви, че очаква по-големи приходи, възлизащи на 68 млрд. японски йени (569 млн. долара) за фискалната 2014 година, която свърша на 31 март. Това е три пъти повече в сравнение с последните прогнози на компанията, които бяха за 20 млрд. йени оперативна печалба, както и два пъти повече в сравнение с оперативните печалби за миналата година, възлизащи на 26.5 млрд. йени. Sony успя да изненада дори анализаторите, очакващи около 47.2 млрд.

Официалните резултати ще бъдат обявени на 30 април. Японската компания не разчита на продажбите на смартфони, а на тези на PlayStation, сензорите за камери и Sony Entertainment. Лошата новина е, че Sony ще отчете нетна загуба от 126 млрд. йени, заради мобилното подразделение. В изявлението на компанията не се вижда план за положително развитие по отнощение на смартфоните. Дори Xperia Z4, представена по-рано тази седмица само за пазара в Япония, няма изгледи да се утвърди на международния пазар.

През февруари Sony заяви, че не вижда бизнеса с мобилни устройства като водещ в нейната стратегия. Компанията ще се фокусира върху пускането на по-малко продукти, намаляването на разходите и пренасочването към други сегменти от пазара. Тези мерки доведоха до съкращението на 2 100 служителя през последната година.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS