Sony and Spotify

Sony and Spotify

Sony изненадващо реши да прекрати своята абонаментна услуга за достъп до музикално съдържание Music Unlimited. Новото предложение от компанията се нарича Playstation Music. То ще предлага много по-богат каталог от песни, който е достъпен благодарение на Spotify. Стратегическото партньорство ще даде достъп до 30 милиона песни и 1.5 милиарда плейлисти.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT OFFICE ЗА ANDROID ТАБЛЕТИ Е ВЕЧЕ ТУК

Playstation Music трябва да започне да се предлага в близките месеци, като приложението ще е достъпно за потребителите на конзолите Playstation 3 и 4, както и за собственици на Xperia смартфони и таблети. Настолно приложение също ще бъде разработено, но то ще бъде представено на по-късен етап. Достъпът до Music Unlimited ще бъде прекратен до края на месец февруари 2015.

За Sony това партньорство е от голямо значение, заради пазарния дял на Spotify. Playstation Music ще се предлага в 41 държави за разлика от Music Unlimited, която бе достъпна само в 19. Удобството ще е свързване на профила в Playstation Network с Spotify. Решението на Sony може да се интерпретира като признание, че те не са се справили много добре с всички продукти и услуги. Партньорството с други компании е добър ход, защото така се доразвиват техните предложения, както и се печелят повече потребители.

Sony обяви, че ще добави и допълнителни възможности към Playstation Music, които ще са възможни чрез интеграцията със Spotify. Потребителите, които имат абонамент за Music Unlimited до дататата 28 януари 2015 г. ще получат автоматично продължение на края на месеца.