На специално събитие във Фотосинтезис вчера, Sony България представиха фотографии на някои от финалистите в конкурса Sony World Photography Awards за 2015 година. Освен да обърне внимание на въпросните финалисти, събитието имаше за цел да обяви началото на издание 2016. Вече всеки има възможност да кандидатства със свои снимки във всяка една категория, включително и такава за снимки със смартфон.

Sony не налагат никакви ограничения относно апаратурата, като дори не е нужно тя да бъде споменавана в описанието на фотографиите. Всеки има възможност да кандидатства с до три снимки за отделна категория, с изключение на тази за „фотографско есе“, където се подават серия от снимки.

В миналогодишното издание на Sony World Photography Awards са участвали хора от над 170 държави. Тази година не се очаква нищо по-малко. Крайният срок за подаване на фотографии е 5 януари 2016 година, а самото кандидатстване става на worldphoto.org. Наградата за най-добра снимка за България е актуалният фотоапарат Sony A7. Голямата награда за най-добра фотография за целия световен конкурс е парична и е в размер на 30 000 долара.

sony-wpa-2015-sofia-1

sony-wpa-2015-sofia-2