Новият процесор от Qualcomm Snapdragon 820 беше официално обявен. Не се знае точно кога можем да го очакваме, но пък знаем какво да очакваме от него. Според Qualcomm новият чип ще е 50% по-мощен в сравнение с процесорите на водещите в момента флагмани, разкриват анонимни източници, запознати с плановете на производителя.

Интересното е, че Snapdragon 820 е сравняван с чипове като Exynos 7420 от Samsung, който въпреки че е един от най-мощните в момента, е едно поколение назад от бъдещия такъв на Qualcomm. Exynos 7420 може да бъде намерен във флагманите на корейската компания Galaxy S6 и Galaxy Note 5. Слуховете също така сочат, че Snapdragon 820 ще намери място в китайските и американските варианти на предстоящия Samsung Galaxy S7. Въпросният чип ще включва най-новия графичен процесор Adreno 530, както и подобрена работа при свързаността с LTE и Wi-Fi.

При тези новини на човек му идва да се зачуди има ли смисъл от толкова много процесорна мощ? Предвид това, че сегашните флагмани са невероятно мощни и обикновено преминаването към следващите е по-плавно, 50% повече мощ си е голям скок.