Snapchat

Snapchat

Приложението Snapchat се радва на над 40 милиона потребители и стана известно в края на миналата година, когато 23 годишният му главен изпълнителен директор Евън Шпигел отхвърли предложението за придобиване от Facebook на стойност 3 милиарда долара, а в началото на тази година екипът му трябваше да се справи с изтичането на данни на над 4.6 милиона потребители.

Сега Snapchat получи голям ъпдейт, включващ редица нови функции. Една от тях е възможността да се започне чат само с плъзване на пръста по екрана върху името на този, с когото искате да разговаряте. Когато напуснете чата, съобщенията и снимките ще изчезнат, но има възможност това, което искате да бъде запазено.

Това далеч не е всичко – по време на самия чат, потребителите могат да проведат и видео разговор със своите приятели. По време на чата светва син бутон, с докосването на който можете да започнете видеовръзка. Функцията позволява избор между предната или задната камера на телефона, като връзката може да бъде еднопосочна или двупосочна, в зависимост от предпочитанията ви.

Заедно с това ъпдейтът на Snapchat добавя и функцията Stories, която ще помогне на потребителите да създават разкази и да ги споделят помежду си само с едно докосване. Актуализацията вече е налична, а повече подробности за новите функции, можете да видите в рекламния клип:

Вие използвате ли Snapchat?