Huawei тласкат мобилния си безнес напред и това лесно се вижда когато заговорим за тях. Посещението на Smart News в Китай бе възможност да разберем повече за бъдещите планове на компанията директно от извора. Директорът на сектора за мобилни устройства на компанията Кевин Хо даде ексклузивно интервю, в което ни сподели малко повече информация за това, което се случва с Huawei напоследък.

На 11 ноември в Китай се проведе т.нар. Single Day – (да го наречем китайски Black Friday). За този ден Huawei станаха първи по продажби в Alibaba с продадени 1 милион устройства. Общите приходи от продажбите за деня са били на стойност 1,2 милиарда китайски юана, или повече от 180 милиона долара.

По последни данни, Nexus 6P е едно от най-харесваните Huawei устройства, което потвърждава множеството позитивни ревюта за Google смартфона. Но какво да очакваме от компанията по-нататък? Китайците ще продължат да правят устройства от нисък клас. Това, по думите на Кевин Хо, е изрично желание на мобилните оператори. Въпреки това, Huawei отчитат голям растеж в пазарния си дял при премиум телефоните, а освен това вече са започнали да отделят два пъти повече пари за маркетинг и реклама.

Последната Windows Phone джаджа от китайците се появи на пазара преди две години. На въпросът ще прави ли Huawei отново Windows смартфони, Кевин Хо отговори така – потребителите на компанията не харесват този тип устройства и по-скоро няма да видим нови такива.

Сигурно и на вас ви е интересно да разберете защо след като толкова много компании представиха устройства с 4K дисплеи, такова от Huawei все още няма. Президентът на мобилния бизнес за китайската компания е уверен, че 2K резолюция е напълно достатъчна, а 4K е прекалено дори и за 6-инчови фаблети. Той твърдо заяви да не очакваме 4K дисплеи от Huawei.

За смартфонът Mate 8 не можахме да разберем нищо, но пък чуйте това – скоро ще видим 12-инчов таблет с Android операционна система. Тук може би става въпрос за по-голям брат на очаквания 8-инчов такъв, който компанията прослави с невероятен звук. Господин Хо увери журналистите, които присъстваха на интервюто, че догодина ще видим и най-добрата камера от компанията. Сензорът ѝ ще бъде от Sony, а модулът – собствено производство на китайците.