skype

Днес Skype изпълни своето обещание, дадено още през юли миналата година, и актуализира приложението си за Android. Новата версия 4.7 идва с редица големи промени, позволяващи на апликацията да работи във фонов режим, без това да влияе върху живота на батерията.

За да постигне такова агресивно управление на енергоемкостта, екипът на Skype е изключил временно незабавните известия за групов чат, но обещава че функцията ще бъде възстановена в следващите ъпдейти. Ако все пак това за вас е основно, има „sync group messages“ и няма да пропуснете нещо важно.

Заедно с тази така важна оптимизация, новата версия на Skype носи и редица малки поправки. Вече е намерено решение за бъга при KitKat, който причиняваше стартиране на процеси за синхронизация на камерата във фонов режим. Фиксирани са и аудио и видео разговорите за таблети, които не разполагат с Bluetooth. Приложението показва и вашите Windows Live Messenger контакти в списъка по подразбиране.

Не е тайна, че Skype изостана в конкурентната борба с приложения като Viber, но все пак още има своите верни или малко старомодни фенове. Ако любимото ви VoIP приложение е Skype, но сте спрели да го използвате, заради пагубното му влияние върху живота на батерията, може би сега е моментът да започнете отново.  Новата версия вече е налична в Google Play, ако все още използвате Skype, побързайте да го обновите!