Какво бихте дали, за да притежавате най-сигурният смартфон на света? Според основателят на Sirin Labs Моше Ходжег, един такъв струва само 14 000 долара. Това е току-що представеният Sirin Solarin, който обещава с него да чувствате личните си данни защитени.

Според Ходжег има два вида богаташи – тези, които си купуват златни телефони с инкрустирани диаманти и тези, които си купуват сериозни смартфони. Той вижда вторите като свои клиенти. Но дали Sirin Solarin си заслужава своите 14 000 долара? Срещу тази сума потребителят получава Android смартфон, който дори не е с последната версия на операционната система – работи под 5.1 Lollipop. За сметка на това пък всички security пачове са предварително инсталирани.

Колкото до спецификациите – там Solarin също не блести с кой знае какво: имате процесор Qualcomm Snapdragon 810, 1440p IPS LCD дисплей, 4GB RAM и 128GB вградена памет без възможност за разширяване. Производителите твърдят, че отрочето им е с най-добрата камера на света, но тествалите я споделят, че тя също не е нищо особено. Разбира се, смартфонът има скенер за пръстови отпечатъци, който работи също и като power бутон и такъв за камерата. Като за финал, Solarin тежи цели 250 грама (четвърт килограм!!!)

irina-shayk-sirin-labs-solarinПо-интересното в случая е един друг бутон на задния панел, който превключва към “super-secure” режим на работа – можете да правите само изходящи обаждания, съобщенията се криптират напълно, а и някои от хардуерните функции също се изключват.

Та така, в заключение ще попитаме – заслужават ли си някакви 14 000 долара за Solarin от Sirin Labs? Споделете с нас в коментарите.