Sharp-Aquos-Crystal

Смартофните на Sharp не са особено популярни (да не кажем въобще) извън Япония, но последните две предложения на марката имат потенциал да променят това. Уникалното при Sharp Aquos Crystal и Aquos Crystal X е техният дизайн и изключително тънката рамка, което прави новите смартфони доста по-компактни от конкурентните, имащи дисплеи със същия размер.

Устройствата бяха обявени от японския мобилен оператор SoftBank, собственик на американския Sprint. Именно поради този факт Sharp Aquos Crystal ще дебютира в САЩ, като може да постави прецедент и в бъдеще да виждаме все повече от японските смартфони извън родната им страна.

Sharp-Aquos-Crystal (1)

Като изключим дисплея (или по-скоро рамката му), Sharp Aquos Crystal е с характеристики на смартфон от средния клас. Устройството има 5-инчов дисплей с 720p резолюция, Snapdragon 400 процесор (1.2 GHz), 8 GB основна и 1.5 GB рам памет. Aquos Crystal ще поддържа LTE свързаност и ще използва Android 4.4.2. Новият смартфон ще разполага с технологията Clari-Fi от аудио компанията Harman Kardon, която ще подобри качеството на звука от компресирана музика. Батерията ще има обем от  2040mAh.

Sharp-Aquos-Crystal-X

Sharp Aquos Crystal X ще е смартфон от висок клас и флагман на компанията, но (поне към момента) ще се продава единствено в Япония. Устройството има 5.5-инчов дисплей с 1080p резолюция, Snapdragon 801, 2 GB рам и 32 GB основна памет. Поради по-големия екран Aquos Crystal X е и с по-големи размери, но със сигурност е най-компактният смартфон с такъв диагонал на дисплея.

Според информация от SoftBank Sharp Aquos Crystal ще дебютира на американския пазар на 29-ти август.