Снимка: Samsung

Още по време на първия ден от световното технологично шоу CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас, Samsung представиха нещо ново и доста интересно. Това е The Wall — модулен MicroLED телевизор с диагонал 146 инча и безрамков дизайн.

The Wall разчита на MicroLED технология, която подобно OLED позволява всеки отделен диод да разчита на собствена подсветка. По този начин цветовете са наситени, а черното е истински черно. Благодарение на възможностите си, MicroLED може да се превърне в сериозен конкурент на OLED.

Това обаче не е всичко. Samsung наричат The Wall модулен модулен телевизор, който потребителите могат да разширяват според нуждите си. Все още не е ясно как точно ще става това, нито от колко части е бил изграден изложеният модел на сцената на CES, но за това със сигурност ще помогне безрамковият дизайн.

The Wall е все още на ниво концепция, но Samsung смятат да го представят и на пазара. Очакваме официален дебют по-късно през пролетта, като тогава може би ще разберем и каква ще е цената на това чудо (не се съмнявайте, че става въпрос за много, ама много пари).

Снимка: Samsung