shutterstock_171878987

Samsung SDI съобщи, че е финализирала сделка за покупката на подразделението за батерии за електрически автомобили на Magna International. Съгласно договора Samsung SDI ще придобие Magna Steyr, включително всичките 264 служители и продукцията, но условията по сделката не са оповестени.

Виж още: Samsung с нов тийзър – Galaxy S6 ще бъде метален и с извит дисплей

Magna Steyr е подразделение в Австрия на Magna International, един от най-големите доставчици на автомобилни части в Северна Америка. Samsung отдавна осигурява части на електирчески коли, а тази покупка ще помогне за заздравяването на инвестицията на компанията в тази област. В момента Samsung SDI снабдява BMW с батерии за i3 и i8, като договорът между двете компании скоро беше подновен, както и Apple за част от продуктите й.

1424678489965_samsungsdi-ev-bettery

“Придобиването е ключова стратегическа стъпка за Samsung SDI, с която да се засили конкурентоспособността на нашия бизнес за автомобилни батерии. Тя ще осигури нов тласък за разширяване на нашия бизнес и клиенти.”, каза Намсеонг Чо, президент и главен изпълнителен директор на Samsung SDI, в скорошно изявление.

На този етап не е ясно дали Samsung ще се насочи към разработката на електрически автомобили, както направи нейният конкурент Apple. Ако не друго, то придобиването на Magna Steyr трябва да затвърди позицията на Samsung SDI на този пазар.