Когато Samsung пуснаха своя Galaxy S8 по-рано тази година, направиха огромна грешка в дизайна, а именно – местоположението на скенера за пръстови отпечатъци… Решението на корейската компания все още е пълна мистерия. Наистина ли са си мислели, че ще е готино всеки път, когато някой се опитва да си отключи телефона с пръстов отпечатък да уцелва камерата си и да я цапа?

Засега изглежда, че от Samsung нямат никакво намерение да променят мястото на скенера. Според доклади, скенерът на Galaxy S9 ще го сполети същата злощастна участ. Чак при Galaxy Note 9, корейците възнамеряват да прибегнат към нова технология – under-dispay. Тоест това, което всички очаквахме, че ще се случи с iPhone 8… Явно обаче както Apple, така и Samsung не бързат да направят нещо подобно.

Ужасно неудобното местоположение на скенера изглежда като решение взето баш в последния момент, след като очевидно, компанията не се е справила изобретяването на вграден скенер за пръстови отпечатъци под дисплея.

Е, поне знаем, че не само корейците имат проблеми с направата на тази технология… Но смартфон компаниите трябва да побързат с разрешаването на този проблем. С новите edge-to-edge дисплеи, трябваше директно да влезе и in-display скенера. За съжаление изглежда обаче, че ще трябва да се мъчим с тези неудобни позиции поне още една година.