Ако нямате възможност да отделите стотици левове за Oculus Rift или PlayStation VR, а и не ви се занимава със сложни настройки, кабели и какво ли още не, то Samsung имат решение за вас – то се нарича Gear VR и е изработено в партньорство с притежаваните от Facebook Oculus VR.

Рекламата за Gear VR (по-горе) беше пусната снощи и гласи “Виртуалната реалност току-що стана истина”. Предложението от Samsung вече е на пазара и може да се поръча за 99 долара. Налично е както от Samsung, така и да речем през Amazon, където обаче само за часове се беше изкупено… Казахме, че устройството е за вас ако не можете да отделите много пари за някои от водещите на пазара предложения. Само че трябва да споменем нещо – има уловка, разбира се – Gear VR е съвместим само с най-новите устройства на китайския производител и за да ви излезе евтино, трябва вече да притежавате такова. Ако ли не, ще трябва да хвърлите доста пари.

И все пак, Samsung смятат да станат иноватори в бизнеса с виртуална реалност, като заедно с това поставят това решение директно в ръцете на своите потребители. Какво ще кажете?