Виртуалната реалност скоро няма да е нещо, за което само сме чували и искаме да видим със собствените си очи. Всеки ще има достъп до VR (virtual reality) и ще може сам да създава сферично-образно видео. Как?

Новата камера на Samsung, която ни бе представена вчера на световната премиера на Note 7, заснема видеа и снимки в 360 градуса. Погледнете над вас, под вас, зад вас… всичко това, до най-малката подробност, вече може да бъде запаметено с Gear 360.

360-градусовата камера има две лещи – Front и Rear. Може да ги използвате и по-отделно. И двете имат 15-мегапикселови сензори, което позволява записване на съдържание в много висока резолюция (3840 х 1920), и заснемат 180-градусово изображение. Заедно обаче пикселите от 15 се увеличават на 30 и съответно градусите от 180 стават 360.

https://youtu.be/9xn8oB8o2Jc

Gear 360 е така конструирана, че да може да работи по всяко време на деня. Благодарение на Bright Lens F2.0, камерата създава високо-резолюционни изображения, дори когато осветлението е много оскъдно. Потребителите могат да правят и панорамни клипове с нея.

Лека и по-малка от бейзболна топка, камерата на Samsung е изключително удобна за ползване. Към нея върви и малък триножник, в случай, че искате да я оставите настрана да снима, докато се наслаждавате на момента. Gear 360 е водо и прахоустойчива. Така че не се притеснявайте, дори да я намокрите или изцапате, това няма да навреди на снимачния процес.

9933204_GКогато стане дума за споделяне и прехвърляне на файловете от камерата, не се безпокойте, защото това става много лесно. Gear 360 е съвместима с Galaxy S6, Note5 и нагоре. Както и с компютри, които имат софтуер Gear 360 ActionDirector. Сдвоете камерата с телефона, чрез Bluetooth и след това с едно просто движение прехвърлете файловете с Wi-Fi Direct.

Вече може да свържете и Samsung камерата директно към приложението Google Street View. Това означава, че може да заснемете улиците около вас и директно да качите тези кадри в Street View. Може би бихте искали да преживеете даден момент отново? Просто направете 360-градусово видео или снимка, сложете Galaxy устройството си в Gear VR и се гмурнете във виртуалната реалност.