Samsung Galaxy S6 Edge днес получи специалното отличие “Best New Handset, Tablet or Device” (Най-добър нов телефон, таблет или устройство) от GSMA на Световния мобилен конгрес 2015 в Барселона (MWC 2015). Наградата отличава най-доброто  ново устройство от всички, представени по време на изложението. Това е втора поредна година, в която Samsung получава тази награда след Samsung Gear Fit през 2014 г.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD MINI 3

Новите смартфони на Samsung, Galaxy S6 edge, създават нов стандарт за дизайн, изработка и представяне благодарение на най-иновативните технологии на Samsung. Устройствата  освен с красив дизайн, са и по-мощни от всяко досегашно Galaxy устройство по отношение на начин на ползване и функционалност.

Наградата подчертава лидерската позиция на Samsung в развитието на мобилните технологии, като резултат от технологичното развитие на компанията.

„С Galaxy S6 edge ние се опитахме да съчетаем технология и дизайн по начин, който света все още не е виждал – заяви Джей Кей Шин, президент и мениджър на IT & Mobile Communications Division в Samsung Electronics. – За нас е чест, че GSMA също се съгласиха, че това са нашите най-елегантни и същевременно мощни устройства досега.”

Samsung Galaxy S6 Edge получи повече от 20 престижни награди по време на MWC 2015, в това число „Най-доброто на Световния мобилен конгрес” на Ubergizmo, „Top Pick” на Mashable и „Top Pick” на Laptop Magazine.

  • „С фокус върху изчистен стил, дизайн и умереност, със своя нов флагман модел Samsung се движи в правилната посока” – Mashable
  • „Samsung надгради върху най-важните аспекти, които правят един смартфон изключителен” – Ubergizmo
  • „Тези два телефона от метал и стъкло са наистина привлекателни” – Laptop Magazine

В допълнение, на MWC 2015 Samsung платформата за сигурност „KNOX” също получи престижното отличие „Best Security/Anti-fraud Product of Solution” („Най-добър продукт/решение за сигурност/против измама”) на GSMA. Софтуерът на смартфоните и техните възможности за мобилна сигурност бяха отличени като най-доброто решение, представено по време на тазгодишното изложение в сферата на корпоративната мобилна сигурност. KNOX вече получи сериозни държавни акредитации по целия свят, включително и от Министерството на отбраната на САЩ.