Потребителските навици, свързани с ползването на смартфон камерата, се развиват с бурно темпо. Това е резултат от постоянното желание на потребителите да разполагат с функции, които да улесняват заснемането на фотографии с високо качество. Samsung е в челните редици по иновации и технологии в смартфон камерата и тазгодишният флагман потвърждава това.

ВИЖ ОЩЕ: ГОЛЕМИЯТ ГРАД: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН, ТИ ТРЯБВАТ 95% РАБОТА И 5% ТАЛАНТ

„Иновациите, които Samsung създава днес, са насочени към постигането на по-добро бъдеще за хората, базиращо се на дълбокото разбиране на това, от което те се нуждаят и искат. Всички новаторски функции и подобрения в камерите на новите флагмани Galaxy S6 и Galaxy S6 edge са в отговор на нуждите и желанията на нашите потребители“, заяви Георги Бонев, продуктов мениджър „Мобилни устройства“, Samsung България.

Samsung подобри значително качеството и начина, по който се използва предната и задната камера на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge. Снимките, които се правят с тях, стимулират още по-прецизно начина, по който човешкото око възприема видимия свят. Някои от ключовите подобрения в камерата на новите Galaxy S6 и Galaxy S6 edge се намират в предната камера. 5-мегапикселовата предна камера поддържа широкоъгълно заснемане и подобрен beauty режим. Благодарение на тези нейни възможности, заснемането на перфектното широкоъгълно селфи на по-голяма група от хора е по-лесно от всякога.

Предната камера на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge притежава и CMOS сензор за изображения, който е 1,4 пъти по-голям от своя предшественик. По-големият сензор гарантира по-високата светлочувствителност на сензора. По този начин потребителите биха могли да уловят важни за тях моменти по-ясно дори и в среда с ограничено количество светлина. С Galaxy S6 и Galaxy S6 edge правенето на снимки с предната камера ще съперничи по качество на основната камера в повечето други модели смартфони.

High Dynamic Range (HDR) е мощен фотографски инструмент, който позволява заснемането на широка гама от живи цветове на околната среда. HDR съчетава серия от изображения с висока и ниска експонация, чрез което се постига качествен баланс, създавайки ефект, подобен на възприетото изображение от човешкото око. Обикновено за създаването на едно HDR изображение са необходими няколко изображения, състоящи се от високи, ниски и средни експозиции.

Въвеждането на HDR технологията в смартфон камера не е новост, но създаването на HDR изображение с високо качество отне известно време, тъй като няколко отделни изображения трябваше да бъдат редактирани заедно. Също така HDR беше невъзможно да бъде добавено към видеозаписи при по-ранните адаптации поради сложността на възприемане на светлината в реално време. Това се промени!

Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще включват мощна HDR функция в реално време в предната и задната камера – безпрецедентно постижение в технологията за смартфон камери. Това позволява на потребителя да улови по-живи и брилянтно чисти изображения, независимо от средата, в която снима, и в реално време.

Въпреки че Galaxy S5 също се отличава с HDR функция в реално време, Galaxy S6 и Galaxy S6 edge имат тази функция и в предната, и в задната си камера. Тази функция ще бъде автоматична и така отпада необходимостта потребителят да помни да зададе тази настройка на камерата си. В резултат на това Galaxy S6 и Galaxy S6 edge могат веднага да анализират околната среда и наличното осветление, за да се оптимизира заснемането на изображения.

Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge разширяват границите на прогресия в технологията за смартфон камери. И двата модела ще съдържат HDR видео, което показва действителната стойност за потребителя, тъй като камерата ефективно контролира и управлява променящия се контраст и яркост при заснемане на видео.

Galaxy S6 и Galaxy S6 edge са оборудвани с F1.9 лещи, интелигентна оптична стабилизация на изображението (OIS) и IR White Balance за още по-добро качество, дори и на тъмно. Интелигентната функция OIS за компенсиране на трептенето на задната камера ще позволи на потребителите да заснемат ярки и ясни изображения.

Вижте нашето видео за Galaxy S6 и S6 Edge:

Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще дадат на потребителите възможност да заснемат своите „перфектни моменти”, независимо какво правят в момента, благодарение на новаторската функция Quick Launch. Потребителите могат незабавно да стартират приложението на камерата само за 0,7 секунди* дори когато другите приложения все още са активни. От заключен дисплей, страница на приложение или уеб браузър потребителят трябва само да кликне два пъти върху централния бутон на смартфона и камерата веднага ще се включи в готовност да заснеме изображения в рамките на една секунда.

Потребителите на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще имат на разположение голям избор от разнообразни стилове на изображение и начини за заснемане. Всички необходими настройки на камерата като таймер, ефекти или осветление са представени на екрана за преглед, преди да започнете да снимате, което премахва необходимостта от превъртане на страниците за ефекти. Предвидени са дори нормален режим и режим професионална камера, което дава на потребителите пълен контрол върху резултата от заснетите изображения.

Galaxy S6 и Galaxy S6 edge разполагат също така с разширена функция Auto-Focus, която прецизира фокуса върху всеки желан обект, независимо дали се движи или е неподвижен. Още при Galaxy S5, Samsung успя да адаптира сензори с Auto-Focus фаза, която поддържа автоматичен фокус за 0,3 секунди – най-доброто за момента постижение на пазара. Потребителите могат също така ръчно да замъгляват фона, да подчертават темата или да променят основните фокусни области на определен фон чрез функцията извън фокус (out-focus), подобно на DSLR.

Galaxy S6 и Galaxy S6 edge достигат дори още по-далеч, тъй като камерата им може да открива движещи се обекти с автоматичен фокус чрез функцията Fast Tracking Auto-Focus. Galaxy S6 и Galaxy S6 edge са първите смартфони в света, които предлагат тази функция за потребителите. Сега, когато вашето дете, приятел или домашен любимец прави нещо забавно и спонтанно, можете да уловите този момент с перфектна яснота.

Камерите на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge са интелигентни и практични, тъй като реално отговарят на нуждите и желанията на своите потребители. Samsung продължава да бъде лидер в сектора по иновации в смартфон камерите, задавайки си непрекъснато въпроса: „Как можем да направим от нашите смартфони камери най-доброто предложение за потребителите?”

* Средна скорост на базата на вътрешни тестове, провеждани от Samsung. Резултатите могат да варират според устройството или конкретната ситуация.