Сещате ли се за Bixby Home? Тази част от гласовия асистент, която ви помага да контролирате умните уреди в дома си? Другото нещо, което ви е необходимо, за да правите това, е новият интернет рутер от Samsung, наречен Samsung Connect Home.

С този wi-fi рутер Samsung навлизат още по-дълбоко в бизнеса с умни електроуреди и Internet of Things. Освен да разпръсква интернет в дома ви, Samsung Connect Home ще служи и като т.нар. hub за свързване на умните джаджи в едно. Все още нямаме кой знае каква информация за рутера, но знаем, че ще работи със SmartThings джаджи (компанията за smart home услуги, която Samsung придобиха през 2014 година).

Освен да контролира умните технологии в дома ви като лампи, хладилници, термостати, входни врати и какво ли още не, Samsung Connect Home е и модерен Wi-Fi рутер. Той работи подобно Google Wifi — няколко такива могат да бъдат поставени на стратегически места в апартамента или къщата ви, за да предоставят бърз интернет на всички нуждаещи се.

Connect Home идва в два различни модела. Единият е с 2 x 2 MU-MIMO антена и поддържа скорости до 866 Mbps при 5GHz честота. Можете да си купите един, или комплект от три такива. По-големият модел може да се купи само по единично, но пък за сметка на това антената му е 4 x 4, а скоростите са до 1,7Gbps.

Все още не се знае кога Samsung Connect Home ще излезе на пазара, колко ще е неговата цена, или в кои райони по света ще се предлага… Остава да разберем.