apple-samsung-cnet-pics

Според последното проучване, организирано от SurveyMonkey, технологичните гиганти Samsung и Apple водят сред потребителите като такива, от които те са най-доволни. Въпросното проучване е включвало гласовете на 5000 участници и е разгледало мнението им при удовлетвореност от услугите и лоялност на потребителите.

Резултатите показват, че на първо място по лоялност на клиентите е Samsung, а Apple са близо зад тях. Корейците са получили 35 точки, а американският гигант – 28. Това е при среден резултат от 19% за всички компании, включени в проучването. Доста зад тях стоят Microsoft, които са с -8 точки, но те не са най-зле. От телекомуникационните и кабелни оператори AT&T са с -10, а Comcast и Time Warner са на опашката с цели -50%.

Когато става въпрос за уводвлетвореност от услугите, Apple пък са на първо място. От възможен среден резултат между всички участници 75%, те са с 41. Samsung и Microsoft полуват респективно 25 и 19. Да, всички те са далече зад средния резултат, но няма информация кои други компании са включени в проучването за удовлетвореност от услугите при технологичните компании. Що се отнася до телевизията и телекомуникациите, отново имаме резултати под средните – AT&T са с 43%. TimeWarner имат 37, а Comcast са на опашката със само 26%. Всичко това при среден резултат за сферата от 50%.

software-electronics-consumer-loyalty

software-electronics-customer-service-satisfaction

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS