loop-pay

Samsung изрази своето сериозно намерение да купи компанията за мобилни разплащания LoopPay, която има едно сериозно предимство пред останалите свои конкуренти. Концепцията на LoopPay е да е съвместима с банковите разплащателни карти, които имат EMV магнитна лента. Това автоматично означава пълна съвместимост с над 90% от издадените карти по света.

Виж още: Sony вече не е компания за електроника

Останалите услуги за мобилни разплащания обикновено изискват специална регистрация или друг сложен процес, който понякога не работи с всички банки-издатели или специфични банкови продукти. Samsung ще предложи на своите клиенти услуга „мобилно портмоне“, която ще е удобна и лесна за ползване. Сигурността също няма да бъде пренебрегната, като ще се работи за една сигурна платформа.

Основният конкурент на Samsung LoopPay се смята Apple Pay, като вече с тази система има сключени договори за обслужване на над 220 хиляди обекта в САЩ. Очакваме да видим услугата в реални условия възможно най-скоро. Чрез инвестицията от Samsung тя може да се окаже сериозен конкурент и пазарен лидер.