Какво могат да правят фитнес гривните? Да броят колко крачки сте направили по време на дневната ви тренировка и да следят сърдечния ви ритъм благодарение на вградения си сензор за пулс. Толкова. Samsung обаче искат да променят това, като вчера те представиха най-новия си процесор за носими устройства, наречен с простото име Bio-Processor. Корейците твърдят, че той дава възможност джаджата, която го използва, да следи много повече биологични процеси в тялото на човек – между тях са нивото на мазнини, мускулна маса, стрес (или по-точно потене) и разбира се сърдечен ритъм.

Apple Watch трябваше да включва в себе си подобни сензори, но в крайна сметка остана само със такъв за пулс. Сега Samsung очевидно се опитват да изпреварят всички други с чип, който ще позволи използването на всички тези различни функции. Според самия производител, Bio-Processor ще бъде предоставен и на други компании, които искат да изработват фитнес тракери и гривни.

Все още нямаме точна дата за премиерата на устройство с новия чип, но изглежда можем да очакваме такова още през първата половина на 2016 година.

А какво ще кажете за шантавата реклама на Bio-Processor, която се появи преди няколко мецеса?