Samsung Electronics обяви, че компанията е спечелила две награди Technical Image Press Association 2014 (TIPA) в категориите „Най-добър безогледален фотоапарат от висок клас”и „Най-добър компактен и лесен за ползване фотоапарат”.

Смарт фотоапаратът Samsung NX30 спечели награда за „Най-добър безогледален фотоапарат от висок клас” и това гоправи най-добрия компактен системен фотоапарат на пазара. WB50F пък беше награден за „Най-добър компактен и лесен за ползване фотоапарат”.

Относно NX30 журито подчерта 20.3-мегапикселовият APS-C CMOS сензор, който позволява на потребителите да заснемат изображения с високо качество и богати цветове. Системата Samsung NX AF II осигурява бърз и прецизен автофокус благодарение на изключително високата скорост на затвора – 1/8000 секунди и възможността за серийно снимане с 9 кадъра в секунда. Със своята уникална функция Tiltable Electronic ViewfinderNX30 прави откриването на нови перспективи по-лесно от всякога. Функцията Tag & Go (заедно с подобрените възможности за NFC и Wi-Fi свързаност) предоставя на потребителите възможността да споделят своите снимки навсякъде и по всяко време. Всички тези функции допринасят за крайната оценка и решението на журито на TIPA да отличат NX30 като Най-добър безогледален фотоапарат от висок клас.

Смарт фотоапаратът Samsung WB50F спечели награда за „Най-добър компактен и лесен за ползване фотоапарат”. Всичко това е благодарение на неговия изчистен и стилен дизайн и Soft Flash, който позволява на фотографите да заснемат изображения с мека и естествена светлина, както и ярки, светли и живи фотографии. WB50F притежава внушително 12x оптично увеличение, както и 16-мегапикселов CCD сензор, който дава възможност на потребителите да уловят всеки един ярък детайл. Чрез функцията Tag & Go (с подобрени възможности за NFC и Wi-Fi) свързването на WB50F със смартфон става просто като се приближат двете устройства и така споделянето на изображения е по-лесно от всякога.

„Горди сме, че спечелихме тези престижни награди.” – каза Съни Лий, президент и главен изпълнителен директорна Samsung Electronics Europe – „Те са признание за водещата роля на Samsung в иновациите и дизайна. Отражение са на нашите постоянни усилия в предоставяне на иновативни и авангардни цифрови продукти за изображения, в центъра на които стоят нуждите на потребителите. Горди сме, че правим по-лесно улавянето на незабравимите моменти и спомагаме за моменталното споделяне”.

Наградите Technical Image Press Association (TIPA) са признати за най-желаните награди за устройства за изображения в света. Всяка година редакторите на TIPA гласуват за най-добрите продукти за създаване на изображения, представени на пазара през предходните 12 месеца.