Samsung явно не са изпипали напълно своя флагман – Galaxy Note 7. Производителят на смартфона ще забави шипинга на устройството, за да има време да направи още тестове за качеството на телефона. Това решение бе взето след като започнаха да се подават оплаквания за експлодиращи батерии. Ако проблема не се оправи в скоро време, Samsung определено няма да е на плюс от това. Все пак кой би си купил толкова скъп телефон, чиято батерия може да избухне, докато се зарежда.

„Разпространението на Galaxy Note 7 ще бъде забавено, за да се направят още тестове на продукта“, споделя представител на Samsung с колегите от Reuters. Samsung не казват, че е необходимо проблема да се търси в самата батерия. Не се знае кои точно модели ще бъдат забавени. В Северна Америка, устройството се продава с Qualcomm chip, докато Exynos движи международната версия на телефона. В Южна Корея пък досега не е имало случай на запалена батерия. Смята се, че това се дължи на независимите USB-C кабели.

Да се надяваме, че Samsung са достатъчно разумни да оправят недостатъка възможно най-бързо, за да може скоро и ние да притежаваме този фаблет. Пък и ще е грехота телефона да остане неупотребяван. Очаквайте скоро още новини по въпроса.