samsung-logo

Според скорошен слух от неофициални източници Samsung разработва екрани с изключително висока резолюция.
В информацията се твърди, че финансовата инвестиция е от правителството на Южна Корея. Проектът е с името EnDK и неговата крайна цел е разработването на дисплей с резолюция от 11K в партньорството с 13 чужди компании.

Правителствената финансова подкрепа е на стойност 26.5 милиона щатски долара, а техническите характеристики на моделите са наистина впечатляващи. Подобна разработка би имала гъстота на пикселите от 2250 ppi, а екранът трябва да има възможностите да възпроизведе толкова динамична картина, че дори да се постигне ефекта на 3D илюзии.

Това е доста особен довод, защото вече има множество разработки за създаване на триизмерни образи без нуждата от специални очила. Според експерти в областта не е и възможно създаването на 3D ефекти чрез увеличаването на резолюцията.

С днешните технологии панел с такава резолюция би изисквал огромни количества енергия, както и много мощен процесор, който да може да обработва видео потока. Подобни технологии едва ли биха били невъзможни за създаване, но те не биха били използваеми от голяма част от потребителите, поради огромните изисквания към останалите компоненти. Смята се, че крайната дата за представяне на резултатите трябва да бъде на Олимпийските игри през 2018 година.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS