Samsung-Logo

В наши дни смартфоните са едни от основните носители на лична информация. Поради тази причина сигурността е основна тема, която вероятно ще привлича все по-голямо внимание занапред. Към днешна дата има няколко неща, които дават някаква защита на потребителите и това са функцията отключване чрез лице – face unlock, пръстовите схеми за отключване и пин кодовете.

Samsung обаче работят върху опция за сигурност, свързана с пръстови отпечатъци. За момента подробностите около тази новина са просто слухове, които най-вероятно са примесени с малко спекулации и надежда. Те идват от SamMobile. Вчера изтече нов софтуерен ъпдейт за Galaxy S4, който ще бъде достъпен за S3. По принцип има изображения, намерени скрити в приложението SecSettings.apk. Те могат да се видят по-долу и това, което те показват е, че Samsung работи върху нещо, свързано с пръстови отпечатъци.

samsung-fingerprint-540x508

Спекулира се, че гиганта работи върху опция за сигурност с пръстови отпечатъци, която може да бъде свързана с хоум бутона. Въпроса обаче е защо изтече ROM-ът, който е за Galaxy S III, не предлагащ опция за сканиране на пръстови отпечатъци. Все пак Samsung вероятно разработва или поне тества нещо в тази насока.

По-вероятно е подобно нещо да дебютира с някое от устройствата от по-висок клас като Galaxy S или линията Galaxy Note. S4 вече беше представен и официално пуснат в продажба, съответно като вариант остава Galaxy Note 3. Дали той ще бъде с подобна функция, предстои да разберем.