Samsung Galaxy S6 Picture 1

Samsung очаква оперативната печалба за второто тримесечие на 2015 г. да падне с 4% в сравнение със същия период за миналата година. Това означава, че от 7.2 млрд. корейски вона за Q2 2014, сега корейците ще спечелят приблизително 6.9 млрд. вона за Q2 2015.

Тези резултати са важни, защото за първи път като фактор се считат и продажбите на новите флагмани Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge. Корейският гигант представи устройствата през март, но ги пусна в продажба през април. За тях се очакваше да увеличат печалбите на Samsung, особено като се има предвид по-слабото представяне на предходния модел от серията Galaxy S5.

Въпреки че S6/S6 edge успяха да помогнат на производителя да се възстанови от спада в печалбата с 30% за предходното тримесечие, те не бяха достатъчни, за да донесат на подразделението нарастваща печалба.

„Пазарните очаквания за продажбите на S6 бяха твърде големи. Анализаторите преразглеждат тазгодишните прогнози за доставки на S6, защото търсенето за модела Edge надхвърля предлагането, докато другата версия на се продава добре, имайки предвид малките различия с iPhone 6“, каза анализатор пред Bloomberg преди Samsung да обяви официално резултатите си за второто тримесечие на 2015 г.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS