Ако сте останали очаровани от това, което миналата година Samsung предложиха с часовника си Gear S2, то тази година отново би трябвало да се изненадате. На специално събитие по време на IFA в Берлин вчера, корейците представиха наследника на умната носима джаджа в лицето на Samsung Gear S3.

Между Gear S2 и Gear S3 има няколко основни разлики. Първата е в това, че новият умен часовник вече има GPS и LTE свързаност. Поради имплементирането обаче, той е малко по-голям – дебел е 12,9 мм (за разлика от предишния модел и неговите 11,4 мм). Samsung обещават и повече време в готовност. Батерията тук би трябвало да издържа до четири дни без нужда от зареждане, което от своя страна става безжично.

samsung-gear-s3-2Samsung всъщност представи два варианта на Gear S3 – Frontier и Classic. Първият е водо и прахоустойчив, сертифициран по стандарти IP68 и MIL-STD-810G. Gear S3 Classic пък има само сертификат IP68. Спецификациите още включват двуядрен процесор Exynos 7270, 4GB вградена памет, вградена SIM карта и говорител за лесно провеждане на разговори.

Със сигурност това, че новият часовник от Samsung е по-голям от предшественика си, няма да се хареса на всички. Любителите на по-големите часовници обаче, и тези които имат нужда от по-голяма батерия и куп нови функции, изглежда ще пожелаят Gear S3. В комплект с него, корейците представиха и дузина различни кожени каишки в два различни размера – 110 и 130 милиметрови.

Остава да разберем кога ще го видим на пазара в България…