samsung gear s2

Днес Samsung представи повече подробности за своя смарт часовник Gear S2, който очакваме скоро на пазара. За съжаление не се съобщават важни подробности, като датата на пускане на пазара и цената, но очакваме това да се случи скоро, с наближаването на официалната премиера.

Смарт часовникът ще има две модификации – Gear S2 и Gear S2 Classic, като и двата ще работят с операционната система Tizen. Припомняме, че това е Gnu/Linux-базирана операционна система, която надгражда над проекта Limo.

Gear S2 Classic ще има черен корпус с черна каишка, като специалистите смятат, че той ще се хареса повече на клиентите, които предпочитат по-луксозен външен вид. Gear S2 ще се предлага в тъмно сив цвят със сива каишка или в сребърен цвят с бяла каишка. Подобно на други производители, и Samsung ще предлага допълнителни цветове каишки като допълнителен аксесоар.

samsung-gear-s2

Кръглият екран на Gear S2 е с диагонал от 1.2 инча, има резолюция от 360×360 пиксела и около него е разположен въртящ се панел. Той може да се използва за контрол чрез въртене или с докосване на бутоните „home” и „back”. Технологията за комуникация и връзка е NFC, като Samsung твърди, че в бъдеще устройството ще може да се използва и за безконтактни разплащания, много вероятно със Samsung Pay.

Огромен недостатък е липсата на интеграция с платформата Android Wear, тъй като часовниците използват Tizen. Samsung обещава голямо разнообразие от собствени приложения – управление на известията, календар, преглед на електронна поща, четене на новини и текстове, фитнес тракър и други. Samsung работи и с външни разработчици, за да предложи богат избор и развитие на платформата.

https://www.youtube.com/watch?v=nwn8qMaNoJk

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS