samsung

Samsung е подала нов патент за хибридно устройство, което ще работи с две операционни системи. Създаденото от корейскатa компания се състои от два компонента, един от които съвместим Samsung фаблет, който се поставя в докинг станцията (както е показано на изображението по-горе).

В документите се казва, че фаблетът работи с Android, когато е използван самостоятелно, но при свързване с докинг станцията той преминава към Windows, вероятно 10, за да може да предложи по-позната и полезна работа. Също така е написано, че може да се използват и други операционни системи, вероятно намек за Tizen.

От патента става ясно, че докинг станцията с клавиатура, описана от Samsung, няма процесор, не разполага с твърд диск и също така има малко RAM памет. Основната работа ще се извършва от фаблета, който ще бъде с необходимите за Windows файлове. Освен това, той ще има възможност да споделя мобилната си интернет връзка със станцията. Това ще бъде изключително полезна функция, когато няма наличие на Wi-Fi.

samsung

В документите се чете, че дисплеят на фаблета може да бъде използван като тъчпад за ноутбука. По отношение на батерията няма много яснота, освен че док станцията ще може да го зарежда. Показаното със сигурност е интересна концепция за хибриден продукт, но не е сигурно дали Samsung има намерение да разработи реален прототип.

Не трябва да се изненадваме толкова от присъствието на Windows в това уравнение. Софтуерният гигант и корейският производител обавиха партньорство, което доведе до предварително инсталирани Office приложения в Galaxy телефоните и таблетите, предлагани в ключови пазари.

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS