Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Новият флагман на корейската компания Samsung изглежда се котира доста добре. Компанията очаква да продаде 10 милиона бройки от популярното устройство Galaxy S4 докрая на този месец, твърди вторият изпълнителен директор Shin Jong-kyun, цитиран от Korea Times. Samsung Galaxy S4 дебютира на 27 април навсякъде по света, като премиерата в Корея беше на 26 април.

„Убедени сме, че ще отбележим повече от 10 милиона продажби на смартфона следващата седмица. Устройството се продава много по-бързо, в сравнение с Galaxy S3“, каза вчера Jong-kyun пред репортери на форум в Сеул. „Миналата година ни отде 50 дни за да минем 10 милиона продадени бройки. Galaxy S4 ще е първото устройство, което ще продаде повече от тази цифра за по-малко от месец от официалния си дебют„.

По-рано тази седмица Samsung потвърди, че доставките на S4 са минали 6 милиона, като това ще се окаже най-бързо продаваният смартфон на Samsung. Компанията призна, че увеличеният маркетингов бюджет определено е изиграл ключова роля, предаде Korea Times. Според проучване на Kantar Media, компанията е похарчила 401 милиона долара за маркетинг само в САЩ, където конкурентната Apple е изхарчила „само“ 333 милиона.

Важно е да се подчертае, че доставките не са реални продажби. Samsung не отбелязва какви точно са продажбите, а набляга върху броя на доставените бройки и така съди за успеха на устройството.

 

Сподели
Предишна страницаНяма да има версия на BlackBerry Messenger за iPad
Следваща страницаHTC ще удвои производството на One докрая на май
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg