Samsung Galaxy Tab A

Samsung Electronics обяви пускането на изцяло новия Samsung Galaxy Tab A. Ултра тънък и супер лек, новият Galaxy Tab A излъчва елегантност и модерен външен вид. Едновременно с това съчетава функции с висока производителност и функционалност на най-достъпна цена и това го прави оптималния таблет за ежедневна употреба.

„Galaxy Tab А е стилен и лек таблет с мощността и динамиката, които нашите клиенти очакват от серията Samsung Galaxy – коментират от Samsung Electronics. – Супер лек и тънък само 7,5 мм Galaxy Tab А се побира удобно в дланта на ръката, за да предложи максимална преносимост и лекота на използване. С ново екранно съотношение с цел оптимизиране на потребителското изживяване при гледане и с напредналата технология на камерата новият Galaxy Tab A предлага на клиентите зашеметяваща комбинация от стил и съдържание на много изгодна цена.”

Оптимално изживяване при гледане

Отразявайки модела на потребителите за използване на таблети, Galaxy Tab А разполага с ново съотношение на екрана – 4:3, с цел  да предоставя възможно най-добър образ. Новото съотношение на екрана оптимизира формата на уеб страниците, електронните книги и списания, осигурявайки по-добро функционално разпределение и по-естествена картина. В допълнение към този нов екран Galaxy Tab А идва също така с предварително инсталиран набор от предложения за ексклузивно съдържание чрез Galaxy Gifts, включващи The New York Times, The Economist и Kindle за Samsung.

Подобрена камера

Отличавайки се с 5-мегапикселова предна камера и 2MP задна камера за видео разговори, Galaxy Tab А позволява на потребителите да улавят важните моменти в зашеметяващо качество. Автофокусът позволява на потребителите да правят снимки с превъзходна яснота, докато One Shot режимът дава възможност на потребителите да превключват безпроблемно между One Click режим и One Click заснемане на видео. В допълнение Continuous Shot предоставя опция за заснемане на до 20 снимки наведнъж само с едно докосване.

Изискан потребителски интерфейс

Работещ с Android 5.0 Lollipop, Galaxy Tab А разполага с по-изтънчено потребителско изживяване. Разпределението на началния екран беше проектирано наново, за да пасне на новото съотношение 4:3, като потребителите могат лесно да прехвърлят файлове чрез лесно плъзгане и поставяне в „Моите файлове“. С разширени карти за уведомление потребителите могат да видят до пет уведомления на заключен екран по всяко едно време, докато премахването на табове в горната част предлага опростено оформление на Контактите с винаги показващ се списък Favourites най-отгоре.

Подобрен режим за деца

На разположение за изтегляне чрез Galaxy Essentials или Galaxy Apps, Kids Mode позволява на родителите да управляват как децата им използват Galaxy Tab А чрез контролиране на продължителността на ползване, както и на приложенията и функциите, до които могат да имат достъп. Родителите също могат да наблюдават използването чрез доклади за дейността на потребителите. В същото време децата могат да използват собствения си „проектиран за деца” home екран и да се възползват от специалните функции, включващи Kids Music, Kids Drawing, Sticker Chart и специализирани Friends и Play секции. В допълнение Multi-Kids профилът дава възможност на до шест деца да имат свой собствен персонализиран потребителски профил.

SideSync 3.0 дава възможност на екраните, прозорците и данните на Galaxy Tab A да бъдат споделяни безпроблемно между таблет и компютърен монитор. Функциите включват дистанционно уведомяване за обаждания и текстови съобщения и Document Share, който позволява на потребителите да преместват файлове лесно от таблет на монитор.

Бързо свързване

Quick Connect* позволява показване на видео от Galaxy Tab A на Samsung Smart телевизор, излъчване на телевизия на живо от Smart телевизора на Galaxy Tab A и показване на информация за деня, включваща времето, метеорологичните условия и дневния график на потребителя на неговия Smart TV.

Потребителите могат да се възползват от пълния набор от предварително инсталирани приложения и услуги на Microsoft с новия Galaxy Tab А. С Microsoft Office, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft OneNote и Microsoft OneDrive потребителите имат възможност за лесен достъп, редактиране и съхраняване на документи и снимки, докато приложението Skype им позволява да поддържат връзка с хората, които са най-важни.

Заснемане и лесно споделяне с подобрения S-Pen

За потребителите, които търсят по-практично устройство едновременно за работа и за лични нужди, Galaxy Tab А с S-Pen е превъзходен избор. S-Pen позволява селекция, подобна на тази с мишка за лесно избиране и преместване на съдържание, докато Smart Select позволява на потребителите да заснемат изображения и да извличат текст от тях. Потребителите могат да бъдат и в крак с графика си с помощта на S-Pen, правейки моментални актуализации в S-Planner.

Samsung Galaxy Tab A (Wi-Fi и LTE)  ще бъдат пуснати за продажба на избрани пазари от май 2015 г. Използвайки новия Android 5.0 Lollipop, Samsung Galaxy Tab A притежава 1.2GHz Quad процесор, 1.5GB или 2GB RAM (в зависимост от версията), 16GB памет за съхранение и слот за Micro SD, предлагаща 128GB външна памет.

Продуктови спецификации на Samsung Galaxy Tab A

Galaxy Tab A 9.7 (Wi-Fi)

 

Дисплей 9.7” XGA TFT
Чип APQ8016 (Quad 1.2GHz)
Свързаност Само Wi-Fi
LTE Поддръжка
Памет 1.5GB(RAM) + 16GBmicroSD up to 128GB
Камера 5.0MP AF  + 2.0MP
Конектори MicroUSB(11pin), 3.5mm Ear jack
Сензори Accelerometer, Hall Sensor, RGB sensor
Безжична връзка Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct,BT 4.1, USB2.0
GPS GPS + GLONASS
Размери, тегло 166.8 x 242.5 x 7.5 mm, 450g
Капацитет на батерията 6,000mAh (App. 10 hours)
Операционна система Android L
Синхронизация с компютър Samsung Kies
Радио
Видео Recording: 720p @ 30fpsPlayback: 1080p @ 30fps
Други

 

Galaxy Tab A (LTE)

 

Дисплей 9.7” XGA TFT
Чип MSM8916 (Quad 1.2GHz)
Свързаност LTE FDD :800/850/900/1800/2100/26003G : HSPA+42/5.76 850/900/1900/21002G : EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
LTE Поддръжка Non CA
Памет 2GB(RAM) + 16GBmicroSD up to 128GB
Камера 5.0MP AF  + 2.0MP
Конектори MicroUSB(11pin), 3.5mm Ear jack
Сензори Accelerometer, Hall Sensor, RGB sensor
Безжична връзка Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct,BT 4.1, USB2.0
GPS GPS + GLONASS
Размери, тегло 166.8 x 242.5 x 7.5 mm, 456g
Капацитет на батерията 6,000mAh (App. 10 hours)
Операционна система Android L
Синхронизация с компютър Samsung Kies
Радио
Видео Recording: 720p @ 30fpsPlayback: 1080p @ 30fps
Други

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS