Ако се готвите да посрещнете първите сгъваеми смартфони от Samsung през 2018 година, не бързайте толкова. Лично инженерът на корейците Ким Тае Уон (Kim Tae-woong) сподели по време на конференцията Display TechSalon в Сеул, че Samsung няма да представят подобно устройство преди 2019 г.

Основният фактор в промяната на плановете е, че към момента търсенето на смартфони с много тънки безели е голямо и това дава време на Samsung да разработят сгъваемите на спокойствие.

Анализатори от HI Investment and Securities също се изказаха на конференцията, като според тях корейският гигант се справя добре на пазара в момента. Миналата седмица Samsung представиха смартфон с много тънки безели и едва когато сензацията покрай този тип устройства отшуми, ще дойде време за следващата голяма идея — сгъваеми смартфони.

Както виждате, първото изказване е информация от официален източник и няма причина, да не повярваме. Явно ще трябва да почакаме малко повече, за да разберем има ли мегдан от сгъваеми мобилни устройства.