След като Samsung представи своята нова фитнес гривна на Световния мобилен конгрес (MWC) тази година, тя най-накрая ще се появи на пазара. Тук става въпрос за интересната Samsung Charm, която донякъде напомня на Xiaomi Mi Band – гривна с малко правоъгълно тяло, в което са вместени всички необходими сензори за ежедневното ѝ използване.

С Charm имате възможност да измервате крачките си докато отивате на работа всеки ден, или пък докато сте в парка да потичате. Освен това, LED индикаторите ѝ ще могат да ви показват кога получавате съобщения или имате пропуснати обаждания, да следи нивото на батерията и още куп неща. Тя притежава също така и батерия с капацитет от цели 17 mAh, които според Samsung ще ви стигнат за около 14 дни (все пак Charm няма дисплей, който да хаби излишна енергия).

Samsung Charm идва с фитнес приложението Charm by Samsung, но пък може да работи също така и с S Health. Интересното е, че джаджата може да брои крачки и без смартфона ви да е наблизо, което изглежда ще е най-удобната ѝ функция. Това бива позволено от вътрешната ѝ „памет“, където се запаметяват направените крачки от тренировката.

Charm излиза на пазара в Корея, Италия, Франция и Русия, а скоро се очаква да бъде пусната и на още места по света. Харесва ли ви?

samsung-charm-2