По предварителни данни за второто тримесечие на 2017 година, Apple ще отчетат 10,6 милиарда долара чиста печалба. За сравнение, Samsung обявиха, че очакват 52 милиарда приходи и цели 12,1 милиарда долара печалби. Ако тези цифри се окажат верни при официалното обявяване на финансовите резултати по-късно този месец, Samsung за първи път ще отчетат по-големи печалби от Apple.

Главната причина за огромните приходи на Samsung за второто тримесечие на тази година е не само търсенето на смартфоните на компанията (Galaxy S8 продаде 10 милиона бройки само за първия месец от премиерата си). Корейците водят и на пазара за производство на чипове.

Високите цени на мобилните процесори и все по-голямото търсене на такива извеждат Samsung на предна позиция дори спрямо Intel. Поради тази причина корейският производител изпреварва дори най-големия такъв за чипове в света. Intel отчитат приходи от 14,2 милиарда долара през Q2, докато Samsung очакват цели 15,1 милиарда от продажби и чисти 6 милиарда долара печалба.