galaxynote3handson-19

Само преди няколко дни потребители се оплакаха от несъвместимост на  Galaxy Note 3 с аксесоари от външни производители, след обновлението до Android 4.4.2 KitKat. Тогава Samsung потвърди своята политика за употреба на лицензирани аксесоари — единствените, които ще се разпознават от устройствата, ще бъдат собствените аксесоари на Samsung.

Явно корейският гигант е осъзнал недоволството и проблемите, които би предизвикала такава политика, и ето защо вчера излезе с ново изявление по въпроса за съвместимостта. В него се казва, че съвсем скоро ще бъде пусната нова актуализация, която ще поправи това недоразумение. Компанията се ангажира да предложи на своите потребители „разнообразно и надеждно мобилно изживяване, непрекъсната подкрепа и решения за всички проблеми, които възникват както с нейните продукти, така и с такива, произведени от трети страни“.

Това е добра новина, както за потребителите, които влагат значителни суми в аксесоари за своите устройства, така и за производителите, които бяха заплашени от оскъпяване и затрудняване на производството. Остава да видим колко бързо е в състояние Samsung да поправи своята грешка.