android-vs-apple-wallpaper

Непрекъснато сме заливани с информация как Samsung и Apple се съдят. Единият напада другия с твърденията, че му крадат идеите, а другият се пази със скъпите си адвокати. Не ви ли писна? На мен да!

Да, Samsung очевидно заимства от идеите на Apple, внедрява както софтуерни, така и чисто визуални елементи от своя конкурент. Обаче това лошо ли е за потребителите? Не, не смятам.

Като дългогодишен Tech Geek, мисля, че вече трудно може да се направи сериозна иновация, която да привлече интереса на хората. Дойде моментът, в който производителите ще трябва да спечелят нови потребители и клиенти не с нещо не виждано, а с нещо полезно.

Готов съм да приема продукт, който комбинира дизайните на Apple iPhone, софтуера на Samsung Galaxy, водоустойчовстта на Sony Xperia и камерата на Nokia PureView.

Не ме интересува кой кого съди, нито кой колко пари печели. Искам продукт, който да съчетава най-доброто, което има на пазара, в едно устройство.

AppleWins

Представете си такова устройство да се появи в портфолиото на всеки един от тези производители. Дали това няма да промени мисленето на нас, клиентите на тези фирми? Дали тогава ще можем да оценим реално стойността на всяко устройство? Това ли ще бъде моментът, в който марката ще бъде мярка за качество, а не за актуалност или модерност?

Всички тези съдебни спорове, които компаниите водят, са захранвани от непрестанните войни измежду феновете на двете топ марки. Не станаха ли прекалено заслепени феновете на Apple и Android (в частност тези на Samsung)? Защо трябва да натрапваме мнението си за телефона, който харесваме? Не трябва ли да оставим всеки да взима решение за себе си?

Мисля че зададох прекалено много въпроси, които нямат да получат отговор, затова оставям на вас самите да решите какво е важно за вас в избора на едно устройство.

Сподели
Предишна страницаШефът на BlackBerry: Таблетите нямат бъдеще и не са добър бизнес модел
Следваща страницаAngry Birds за Windows Phone безплатна до 15 май
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.